Om oss

img_4071Glimten i grytan drivs av Karin Torvenius och Ulrik Strandberg. Vilka är vi då? Jo, två matglada vänner som bägge är intresserade av att laga och äta god mat. Vi lärde känna varandra på jobbet 2006 och insåg att vi hade mycket gemensamt när varje fika- och lunchrast handlade om mat, matlagning, vad vi hade ätit eller skulle tillaga. Under årens lopp har vi hunnit med ett antal middagsevent av olika slag, såsom Chiliafton, kafferep, live BBQ på födelsedagsfest och även några matbytardagar. Vi har varit med i Tidningen Buffé, kört julbaket i UNT och varit nominerade i Folkets Val till Matbloggspriset. 

Vi är resternas mästare och jobbar för att matlagning ska vara både kul och utvecklande men också ekonomisk och klimatsmart. Egenodlat, närodlat, och härodlat är saker vi vurmar för. Vi är din matinspiratör på nätet och målet är roligare matlagning för alla. 

Ulrik Strandberg

Tvåbarnspappan som helst av allt grillar. I sin trädgård hemma i Drälinge har han byggt sig ett grillpalats där det röks, grillas och bakas pizzor och nanbröd. Det bryggs även en del öl. I bagaget har han nämligen ett SM-guld i belgisk och fransk ale och fick representera Sverige på de skandinaviska mästerskapen i Köpenhamn. Utöver detta bejakar han den inre tanten och dammsuger Mellansveriges loppisar på bakformar, plåtburkar och köksatteraljer. 

Karin Torvenius

Bor i Bälinge som är grannbyn till Drälinge, tillsammas med man och barn. Hon har precis uppgraderat sin trädgård med ett stort växthus och utekök. Helst lagar hon vegetarisk och asiatiskinfluerad mat. Det bakas även en hel del, för livet är nämligen för kort för att äta tråkigt bröd. Surdeg, snabbfrallor och rawfoodbakverk är bl.a. det som produceras i hennes kök. Karins ljuva stämma har du hört ett flertal gånger i P4 Radio Uppland då hon pratat baktrender, food swap och guerilla dining.

Kontakt

Undrar du om vi kan fixa maten till festen/eventet, har du funderingar kring våra recept eller vill du bara skicka ett beundrarbrev? Ja, då når du oss enklast på glimtenigrytan@gmail.com.

Låna recept och bilder? Ja, det går bra. Hojta innan och gör det med länkkärlek med ping på Instagram, FB eller där du publicerar.