0 sött/ vego

Avakadoglass med banan och kokosmjölk

Häromdagen hittade jag ett recept i tidningen Buffé som man får som ICA-medlem. Det var en väldigt smarrig bild så jag vart ju tvungen att prova att tillaga detta.

Du behöver

  • två mogna avakados
  • en halv banan
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk agavesirap

Till garneringen

  • mörk blockchoklad
  • pecannötter

Gör så här

Gröp ur avakadon och skala bananen. Ner med dem i mixern. Häll på kokosmjölken och sirapen och mixa slät. Montera glasspinnar i formarna och fyll formarna med smeten. Frys i minst 6 timmar. Ta ur formarna och smält chokladen i ett vattenbad samt hacka nötterna. Drissla över smält choklad över glassarna och strö över lite hackade nötter.

 

Kommentar

Det vart väl ingen rungande succé när jag serverade dessa till några barn….inte heller jag tyckte de var speciellt goda. Vi kanske behöver gå på sockerdetox påpekade min bloggkollega. Hmmm….ja, kanske det. Prova och se vad du tycker. Kanske är det din nya favorit? Nästa gång ska jag testa med nått godare, t ex hallon.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara