0 kött

Varmrökt rostbiff

Jag har rökt så många olika grejer genom åren, men aldrig en rostbiff konstigt nog. Häromdagen när jag var och handlade så spontanköpte jag en rostbiffsstek och åkte hem glad i hågen.

Väl hemma förberedde jag rostbiffen genom att rubba den med en kryddblandning, en crust, som jag fått tag på här.

Sen tände jag upp min gamla UDS (Ugly Drum Smoker) och la på lite äppelved för trevlig rök.

Du behöver

  • En hel bit rostbiff
  • Goda kryddor
  • Tid

Gör så här

  1. Tänd upp din smoker eller grill. Använder du en klotgrill kan du köra med snakemetoden för placering av briketterna. Själv kör jag minionmetoden i min UDS.
  2. Lägg på köttet och stäng locket. Reglera luften så du har 100-130 grader i din grill. Jag har en temperaturprob i köttet så jag ser när den är klar. Siktar på nånstans 55-60 grader innertemperatur.
  3. Nu är det bara att vänta. Beroende på utomhustemperatur, temperatur i grillen och andra faktorer, tar det olika lång tid. Jag går enbart på innertemperaturen i detta fall. Har bestämt mig för 58 grader.
  4. När köttet är 58 grader så plockar vi av biten och låter den vila i folie över natten i kylen.
  5. Ta fram din skärmaskin och skär tunna skivor av din rostbiff. Et voilá! Rostbiff!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara