0 kött/ sött

Cheesecake a la sous vide

Jag har hållit på och experimenterat lite med sous vide nu den senaste tiden. Idag fick jag för mig att jag skulle göra en cheesecake a la sous vide. Men varför då kanske du tänker. Blir det inte krångligare? Mjae, det tycker inte jag. I och för sig så var jag mest nyfiken på att testa då jag läst på ett sous vide-forum på Facebook att nån gjort cheesecake.

Är du redo? Då kör vi!

Du behöver

  • En ask philadelphiaost (ca 170 gram)
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • citronzest
  • 4 st digestivekex
  • 30 gram smör

Gör så här

  1. Fyll din cirkulatorbehållare med vatten och ställ cirkulatorn på 80 grader.
  2. Sätt ugnen på ca 120 grader.
  3. Rör ihop philadelphiaost, cremefraiche och socker i en bunke.
  4. Vänd ner ett ägg i taget.
  5. Riv skalet av en citron och putta ner i bunken. Rör om. Nu är smeten klar.
  6. Krossa 4 st digestivekex.
  7. Smält smöret och blanda ner i kexssmulet.
  8. Fördela kex och smörsmulet jämnt i fyra glasburkar med skruvlock.
  9. Platta till smulet så det blir en stadig liten kaka i bottnen. Jag använde en barnmatssked till det.
  10. Ställ glasburkarna med kexsmulet i ugnen och grädda i ca 10 minuter.
  11. Ta ut burkarna och låt svalna.
  12. Häll i ostblandningen i burkarna. Jag fyllde ända upp till där gängan börjar på burken. Anpassa mängden ostblandning till dina burkar beroende på storlek på burken.
  13. Skruva på locket.
  14. Ställ ner burkarna i det 80-gradiga vattnet. Använd t ex en grilltång eller liknande så du inte bränner dig. Låt de stå där i en timme.
  15. Ta ut burkarna ur vattnet och ställ dem svalt. Hit fram kan du förbereda.
  16. Garnera med t ex färska bär eller något annat du gillar.


Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara