0 sött

Brownie med chokladtryffel och flingsalt

Denna vecka började inte riktigt som jag hade planerat – VAB är ju kanske inte så himla roligt alla gånger men inte så mycket att göra åt. Är man inte pigg och kry så får man stanna hemma med pappsen, det är sen gammalt.  Men vad göra när lilleman är trött och hängig och mest vill sova? Då får man passa på att skojsa till det lite,  t ex baka världens godaste brownie!

Receptet hittade jag här: http://cornerhousekitchen.com/varldens-godaste-brownies/. Kolla in hennes blogg, väldigt mycket smarriga saker där.

Hur som helst, nu kör vi igång.

Du behöver

Chokladtryffel

  • 1.5 dl vispgrädde, 40-procentig
  • 150 gram mörk choklad

Brownie

  • 150 gram smör
  • 50 gram mörk choklad2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • en nypa salt

Garnering

  • Flingsalt

Gör så här

  1. Först sätter vi ugnen på 160 grader.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Börja med tryffeln. Grovhacka chokladen och häll ner i en bunke.
  4. Värm grädden i en kastrull på spisen tills den nästan börjar koka.
  5. Häll den varma grädden över chokladhacket och rör om lite. Chokladen smälter och blandas med grädden. Låt svalna
  6. Nu över till brownien. Smält smöret på låg värme  i en stor kastrull. Tillsätt chokladen. Rör om.
  7. Tillsätt sockret, saltet och kakaon i kastrullen och rör om.
  8. Tillsätt ett ägg i taget.
  9. Sikta ner mjölet. Vänd ner mjölet försiktigt.
  10. Häll smeten i din papprade form.
  11. Grädda i ugnen på 160 grader i 22 minuter.
  12. Ta ut kakan och låt den svalna.
  13. Vänd kakan upp och ner och bred på tryffeln.
  14. Ställ svalt tills den stelnat något. Strö över flingsalt.
  15. Skär upp kakan i små bitar. Den är rätt dryg och mastig.
  16. Ät och njut med nån du tycker om!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara