0 fågel

Pulled Chicken

Pulled Pork har varit hett ett tag och känns numera som svensk husmanskost. Det som är himla tacksamt med mat som är ’pulled’ är att den i stort sett tillagar sig själv och att du kan göra en stor mängd på en gång.

Om du använder kyckling istället för fläsk, går det dessutom ännu fortare att få maten klar. Jag gör min Pulled Chicken på spisen i en gryta. Jag har också valt att inte göra min kryddnings så rackarns rökig. Det är rökt paprikapulver i den men det rökiga tar inte över. Tillsammans med fina tillbehör får du en smakrik kyckling som faller många på läpp.

Till 6-8 portioner (beroende på tillbehören) behöver du:

1 kg färska kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
0,5 dl mörk soja
0,5 dl rapsolja
2 msk fond, kyckling-, grönsaks- eller kalvfond
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk salt
några varv med pepparkvarnen

Gör så här:

  • Putsa filéerna och lägg dem i en rymlig gryta/kastrull, alla filéer ska ligga på botten av kärlet.
  • Blanda ihop soja, olja, fond, paprikapulver, salt och peppar, pressa i vitlöksklyftorna.
  • Häll blandningen på kycklingfiléerna och se till att de blir väl täckta med kryddblandningen.
  • Sätt grytan på spisen på svag värme. Kycklingen ska tillredas på c:a 1 h. Vänd på filéerna efter halva tiden.
  • Dra isär filéerna med hjälp av två gafflar, rör runt så att såsen fördelas jämnt över köttet.

Serveras förslagsvis med surdegsbröd, picklad rödlök, mango, avokado, crème fraiche och koriander. Vill du går det prima att servera denna med traditionella tacotillbehör såsom: salsa, guacamole, torillabröd, nachochips, sallad, gurka, tomat, majs osv. Fritt fram och ett nytt tillskott till fredagstacosen.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara