0 sött

Ostkaka

Ostaka är kan vara den där goda efterrätten när du ätit soppa eller gofikat en rengnig eftermiddag. Idag blev det gofika efter maten medan regnet strilade ner ute, så en kombination av de bägge alltså. Hur ostkaka ska avnjutas? Alltså med vilka tillbehör den ska inmundigas. Finns bara ett sätt: vispad grädde och sylt. Möjligen att rårörda hjortron skulle kunna kvala in istället för sylt, men annars är det inget att snacka om. Tillagningstid på denna goding är 10 minuter förberedelse och 40 minuter i ugnen.

Det här behöver du till 4-6 portioner:

400 g keso
50 g hackad mandel
3-4 malda bittermandlar
1/2 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3/4 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde

 

Gör så här:

  • Sätt ugnen på +200 °C.
  • Finhacka sötmandeln.
  • Riv bittermandlarna.
  • Rör ihop alla ingredienserna och häll i en smord form.
  • Grädda i ugnen i 40 minuter.
  • Servera ostkakan ljummen med löst vispad grädde och sylt.

 

Inspirationen till ostkakan och receptet (som justerats något) kommer från Söta Saker. Kika in hos henne för massa inspiration!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara