0 sött

Semla med kolasås och chokladgrädde

Att semmelsäsog har rasat igång har nog ingen missat. Efter att semmelwrappen introducerades har det inte rått någon hejd på kreativiteten. Vissa tycker det är kul med förnyelse, andra fnyser åt nymodigheterna. Vem är du? Jag är den som älskar kardemumman, grädden och mandelmassan. Så länge dessa smaker finns med får semlan se ut i stort sett som helst. För att testa runt lite skapade jag här om veckan en semla med chokladgrädde, mandelmassa och kolasås. Nu finns det nog någon som säger ‘men jag kan inte baka’. Köp färdiga semmelbullar i så fall. Det finns t.o.m. färdig, spritsbar mandelmassa om det också behövs för att komma igång med din semla. Nu kör vi!

Till en semla behöver du:

  • En semmelbulle i valfri storlek, jag brukar baka egna, recept hittar du här, och så gör jag dem lite mindre än de som går att köpa i affären (gör det lättare att äta flera).
  • Vispad grädde
  • Kakao
  • Florsocker
  • Mandelmassa
  • 3 st Dumlekolor

Gör så här:

  • Vispa grädden. Smaksätt en del med kakao och florsocker och spar en del naturell.
  • Dela semlan så du får ett lagom stort lock.
  • Gröp ur en liten grop i bullen.
  • Blanda valfri mängd mandelmassa och naturell grädde till en hyfsat slät kräm.
  • Bred eller spritsa mandelkräm i bullen.
  • Smält Dumlekola i mikron så den precis blir flytande, häll kolasåsen över mandelmassan.
  • Spritsa på chokladgrädde, på med locket och pudra över lite kakao och florsocker.
  • Fikatajm!

 

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara