0 sött

Rawfood äppelpaj

Här kommer recepet på världens snabbaste och enklaste efterrätt: rawfoodpaj. Den kan som här serveras med äpplen, men det funkar fint med många sorters bär och frukt. Prova dig fram. Servera i portionsformar eller i en större pajform.

Du behöver till c:a 8-10 portioner

5 dl valnötter
2 dl riven kokos
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
100 g urkärnade färska dadlar
1 msk agavesirap
10 äpplen
2 msk rörsocker

Gör så här:

Skala och dela äpplena i små kuber.
Lägg äppelbitarna och sockret i en kastrull, värm på svag värme tills äpplena mjuknat något.
Mixa valnötter, kanel, kardemumma, vaniljpulver och salt fint i en matberedare.
Tillsätt dadlar och agavesirap och fortsätt mixa till en smulig massa.
Tillsätt kokos sist och kör bara kort så allt precis blandas.
Lägg äppelkompotten i botten på små koppar eller glas och fördela smul uppepå.
Alternativt lägg äppelkompott i botten på en pajform och sen smul uppepå.
(På bilden har jag även toppat allt med lite kolasås).

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara