0 skaldjur

Krabbsufflé

Här kommer receptet på godaste fredagsmysmaten för den som vågar utmana tacobuffén: krabbsufflé. Den med ett glas vitt till eller en kall öl. Oj oj, nu börjar vi närma oss nirvana. Detta är ett beprövat recept med anor från 60-talet. Dessutom är många av ingredienserna lätta att ha hemma i skafferiet. Då så, nu kör vi, fredagsmys galore.

Krabblåda, du behöver:

  • 3,5 dl ris
  • 1 burk krabba
  • 1 burk champinjoner (kan bytas ut till färska som du istället fräser i smör)
  • 1 burk vit sparris
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl majonäs
  • Salt och peppar
  • 3 dl riven ost

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på +200 °C.
  • Koka riset enligt anvisning men byt ut delar av vattnet mot krabbspadet.
  • Vispa grädden och blanda ner majonäsen.
  • Vispa äggvitorna och blanda med gräddmajonäsen.
  • Salta och peppra lite lätt.
  • Låt sparris och champinjoner rinna av.
  • Lägg det kokta riset i botten på en ugnsfast form, fördela sedan krabba, svamp och sparris uppepå. Toppa med gräddmajonäsen och till sist toppa med osten.
  • Grädda i ugnen i c:a 20 minuter. Titta till efter 10 minuter och täck eventuellt om sufflén börjar få för mycket färg.

Servera krabbsufflén med en blandsallad, en god dryck och tända ljus. Mys!

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara