0 vego

Fylld paprika med svamp och ost

Men fylld paprika, vad 70-talsretro säger du. Ja, kanske det, men en bra rätt att fylla med det som just i stunden finns hemma i kyl och frys. Helt enkelt en bra rätt att bli Resternas Mästare genom. Två hungriga vuxna blev mätta på följande:

  • 2 paprikor
  • 2-3 dl ris som fanns i kylen
  • 1,5 dl riven Västerbottenost
  • 1-2 dl kantareller (fungerar utmärkt med champinjoner eller annan svamp med)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • lite blandat kryddgrönt: dill och persilja
  • sallad till serveringen

Gör så här:

  • Börja med att sätta ugnen på +225 °C.
  • Skär av locket på paprikorna, rensa och skölj ur dem.
  • Hacka löken och fräs den glansig i lite smör eller olja.
  • Fräs kantarellerna, salta och peppra.
  • Hacka kryddgrönt och blanda ner med ris och svamp.
  • Blanda slutligen ner lite av osten i risfyllningen.
  • Fördela fyllningen i paprikorna, toppa med ost.
  • Ställ paprikorna i en ugnsfast form, lägg locken bredvid.
  • Grädda i c:a 15 minuter.
  • Lägg på locken på paprikan och servera med valfri sallad.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara