2 vego

Friterad blomkål

Att fritera mat hemma är inte speciellt svårt. Det kluriga är svårt är att hitta ett bra recept på frityrsmet. Jag tror att jag idag fick till en riktigt bra en på en blandning av vanligt mjöl, rismjöl och mineralvatten. Det var premiären för att fritera blomkål i det här hushållet. Riktigt gott om du frågar mig.

Till 4 portioner behöver du

  • Basmatisris till 4 portioner
  • Blomkålshuvud c:a 800 g
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mineralvatten
  • Koriander
  • Hackade jordnötter
  • Sweetchilisås
  • 2 st salladslökar
  • Japansk soja
  • Olja att fritera i

Så här gör du

  • Börja med att koka riset enligt anvisningarna.
  • Dela blomkålen i mindre bitar.
  • Rör ihop de torra ingredienserna och rör sedan i mineralvattnet.
  • Värm oljan i fritös eller i en stekpanna till c:a +170 °C.
  • Vänd ner blomkålsbitarna i smeten.
  • Fiska upp några blomkålsbitar och lägg i oljan.
  • De är färdiga att tas upp när de har fått fin färg.
  • Serveras med ris, sweetchilisås, koriander, finstrimlad salladslök, soja och jordnötter.

Inspiration till receptet kommer från coop.se.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    anneliesblomsterochbakverk
    16 november, 2016 at 20:41

    Åh det låter gott! Och framför allt låter det som något som skulle passa finfint till månadens tema på vår vegetariska matlagningsutmaning Månadens Gröna. I november är temat just kål och det är Tina på http://grontvarjedag.se/ som är månadens bloggvärd. Kika gärna in där och se om det kan vara något för er 🙂

    • Svara
      Karin
      16 november, 2016 at 21:26

      Hej Annelie! Låter spännande! Vi kikar på det! kram/Karin

    Svara