2 vego

Blomkålscurry med kokos

Det är inte bara måndagar som behöver vara köttfria. Nej, våga utmana dig själv med att laga mer vego. Den här grytan är härligt värmande när höstkylan slagit till. Nytt för mig i matlagning var kokoschipsen som används som tillbehör. De ger lite gott crunch till anrättningen. Önskar du starkare och mer het anrättning är det bara att öka på kryddningen. 

Det här behöver du till 4 personer:

  • 4 port basmatiris
  • ½ påse salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk olivolja
  • 1 blomkål
  • 1 bruk kokosmjölk eller kokosgrädde
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander
  • 150 g salladsärter
  • 1 dl kokoschips
  • Lite jordnötter

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och skiva lök och vitlök. Dela, kärna ur och strimla chili. Fräs lök och vitlök tillsammans med chili och de torra kryddorna i olivolja i en gryta.
  • Skär blomkålen i mindre bitar.
  • Blanda ner kokosmjölk och buljong i grytan och låt det koka upp. Lägg i blomkålen och låt den koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Hacka koriander och strimla salladsärter och rör ner i grytan.

Servera med ris och toppa med kokoschips, koriander och jordnötter.

Receptet kommer ursprungligen är från Tidningen Buffé.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Mary
    7 november, 2016 at 22:18

    Mums va smarrigt! Blomkål är underskattat!

    • Svara
      Karin
      7 november, 2016 at 22:36

      Hej, blomkål är grejen! Kokosen gör sitt till alltså. En rikig höjdare! kram på dig

    Svara