0 sött

Banankaka med nötter

Godaste banankakan jag ätit var på Fiji. Antingen berodde det på att den var galet bra eller så var det att maten i övrigt inte var så himla galet bra och vi snarare var galet hungriga. Banankakan vi köpte varje eftermiddag på grannhotellet var det vi längtade efter hela dagen. Hur som helst, har du bananer som börjar bli något övermogna är det i alla fall ett ypperligt läge att baka en banankaka. I den här fick dessutom lite blandade nötter och mandlar slinka ner i. Lite av en skåprensning helt enkelt. 

Till en kaka behöver du

  • 150 g mjukt smör
  • 1,5 dl farinsocker
  • 3-4 mogna bananer
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • o,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 krm salt
  • 25 g vardera av hackad mandel, pecannötter och jordnötter

 

Så här gör du

  • Sätt ugnen på +175 C.
  • Vispa ihop smör och socker så det blir pösigt.
  • Mosa bananerna och rör ner i smeten tillsammans med äggen.
  • Rör sist ner alla de torra ingredienserna och nöthacket.
  • Smöra och bröa en avlång brödform och häll i smeten.
  • Grädda i c:a 30 minuter. Den ska inte vara kladdig när du kollar av kakan med en sticka.

 

Servering

Du kan servera kakan som den är. Eller med en klick grädde och kolasås som på bilden. Eller så kan du smörsteka en skiva av kakan och servera glass till. Fika och njut!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara