0 grill/ skaldjur

Rökta räkor

Rökta räkor har jag aldrig testat men nu när jag hade gjort den rökta majonnäsen tänkte jag att en rökig aioli kanske blir bra till rökta räkor.

20160416_160943
20160416_163219
Denna gången använde jag mig av en klotgrill som jag försökte hålla 70-90 grader i. Jag använde mig av färska räkor, men du kan även ta djupfrysta oskalade räkor. Tiden för de färska var ca 15-20 minuter. Du får nästan smaka på en räka och se ifall det är okej smak på. Röker man räkor för länge kan de bli gummiaktiga. Djupfrysta räkor skulle jag tippa på får gå nånstans 40-60 minuter.

Jag hällde mina räkor i en wokpanna full med hål och ställde den på grillen. Jag rörde om bland räkorna några gånger under rökningen.

Smaken vart mycket bra och jag serverade med lite goa korvar, rökig majonnäs, en vanlig aioli, lite baugetter och svedd knipplök.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara