2 vego

Inlagda ägg

Jonas Cramby är lite av en BBQ-guru här i Sverige och jag läser hans kokböcker med stor behållning. Häromdagen testade jag att tillaga inlagda ägg från hans bok om mackor. Har du inte redan den så köp den för guds skull! En riktigt bra bok om all världens mackor som finns att köpa till exempel här.

Har du Instagram så sök efter hashtaggen #mackstagram. Där hittar du en hel del smarriga mackor också.

Nåväl. Värt att notera för det här receptet är att äggen inte blir godare med tiden dom tillbringar i lagen i burken, utan bara mer rosa samt aningens hårdare.

Du behöver
6 st ägg
0.5 tsk kryddpepparkorn
0.5 tsk senapskorn
1 tsk svartpepparkorn
2 st lagerblad
2 dl äppelcidervinäger
0.5 dl strösocker
2 dl rödbetslag

Hårdkoka och skala äggen.
Häll i de skalade äggen i en glasburk. Addera de torra kryddorna i burken.
Blanda vinäger, socker och rödbetslag och rör om så sockret löser upp sig. Häll ner i äggburken.
Förvara äggen i kylskåp över natten innan äggen fått färg.

Har du som jag förvarat dom i flera dagar i lagen så färgas de ännu mera. Typ genomfärgade förutom gulan.

Själv vet jag inte vad jag ska tycka om smaken. Tror att det är kryddpepparn som ställer till det då jag inte är så himla förtjust i just kryddpeppar. Kanske ska skippa det nästa gång.

Äggen får en tjusig rosa nyans i alla fall. Dottern vart väldigt glad!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    KarinW
    18 mars, 2016 at 14:58

    Men så himla vackert!De där ska jag testa, kram kram

  • Svara
    Ulrik
    18 mars, 2016 at 14:59

    Hej Karin! Tack så mycket!
    Kram Ulrik

  • Svara