Följande dialog utspelade sig vid köksbordet för ett tag sedan….
-”Mmmm! God macka! Pappa jag vill ha en till!”
-”WTF….okej…Det är inte en macka! Det är en smörstekt toast med confiterad äggula körd sousvide i två timmar, underbart krämig gräddfil och löjrom från Kalix. Det är ett konstverk, ett kulinariskt mästerverk och inte nån simpel macka!”
-”Men det såg ut som en liten macka…”
– ”*SUCK!* Ja det var en macka. Mackorna är slut. Ta ett päron…”
Förhållandevis simpelt – smörstekt rostfranska + sousvide-äggula (65 grader) i lite ankfett + gräddfil + löjrom.
- Äggulan hälls ner i en vaccpåse tillsammans med lite ankfett. Vacca inte stenhårt för då spräcker du gulan. Bara vacca lite grann och förslut påsen.
- Förvärm badet till 65 grader och stoppa ner äggulan. Vänta 2h.
- Smörstek rostfranskan.
- Montera äggulan på toasten.
- Addera en klick gräddfil och lite löjrom.
Njut av en god mack…förrätt.
Inga kommentarer