0 vego

Confiterad äggula

 Följande dialog utspelade sig vid köksbordet för ett tag sedan….

-”Mmmm! God macka! Pappa jag vill ha en till!”
-”WTF….okej…Det är inte en macka! Det är en smörstekt toast med confiterad äggula körd sousvide i två timmar, underbart krämig gräddfil och löjrom från Kalix. Det är ett konstverk, ett kulinariskt mästerverk och inte nån simpel macka!”
-”Men det såg ut som en liten macka…”

– ”*SUCK!* Ja det var en macka. Mackorna är slut. Ta ett päron…”
 
Förhållandevis simpelt – smörstekt rostfranska + sousvide-äggula (65 grader) i lite ankfett + gräddfil + löjrom. 
  • Äggulan hälls ner i en vaccpåse tillsammans med lite ankfett. Vacca inte stenhårt för då spräcker du gulan. Bara vacca lite grann och förslut påsen.
  • Förvärm badet till 65 grader och stoppa ner äggulan. Vänta 2h.
  • Smörstek rostfranskan.
  • Montera äggulan på toasten.
  • Addera en klick gräddfil och lite löjrom.
 Njut av en god mack…förrätt.
 

 

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara