0 vego

Morotssoppa med ingefära

Idag har vi äran att agera catering åt Bälinge Ryttarförening som hade årsmöte. Med tanke på mängden morötter som inhandlades till soppan skulle folk lätt kunnat tro att det var hästarna som skulle utfodras och inte ryttarna… Det har nämligen skalats 9(!) kg morötter.

Detta recept kommer från Yogagirl, det är veganskt och funkar utmärkt att dubbla, trippla och quadrubbla om du som vi tänkte utfodra 40 pers med soppa. Till soppan bjöds det på ett kuvertbröd. Det receptet kommer imorgon på bloggen.

Nedan mängd räcker till 4-6 personer:
1 kg morötter, i slantar
3 stora potatisar, mindre bitar
1 stor gul lök, hackad
5 cm färsk ingefära, hackad
4 vitlöksklyftor, hackad
2-3 grönsaksbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk
salt
peppar
färsk koriander till servering

Lägg ner alla grönsakerna i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda tills alla grönsakerna är mjuka. Mixa den slät med stavmixer. Häll i kokosmjölken och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med koriander och nybakat bröd.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara