0 fågel

Indiska kycklingburgare

Varje gång jag plockar fram David Batras ‘inte så tråkiga indiska mat’ tänker jag: hur går tugget hemma hos familjen Batra? Testar David sina skämt på familjen? Eller är det Anna som pratar om något politiskt? Eller är det tvärtom? Och tar Anna med sig matlåda till jobbet? Indiska biffar med nanbröd tex? Så många frågor. Men inga svar.

Hur som helst så jag lagade kyckligburgare härom kvällen. Det är värt att göra cole slaw och naanbröd till. Jag skulle göra dubbel sats naanbröd men det råkade bli fyrdubbelt, så gissa om vi har frossat?!
Först ut kommer kycklingburgarna.
 
Till 4 pers behöver du: 
1 pkt kycklingfärs (400-500 g)
1,5 msk riven färsk ingefära
1 tsk mald spiskummin
1 ägg
neutral olja att steka i
Blanda ihop allt utom oljan. Forma till 8 burgare. Stek till oljan i c:a 10 minuter.
Indisk cole slaw
300 g vitkål
2 salladslökar
1 morot
1 dl matyoghurt
1 dl majonäs
en halv kruka mynta
lite salt och peppar
Strimla vitkål och salladslök. Skala och riv moroten. Blanda ihop med yoghurt och majonäs. Hacka ner myntan. Smaka av med salt och peppar.
Naanbröd 10 st
25 g jäst
2 dl vatten
2 tsk socker
1,5 dl matyoghurt
1 ägg
50 g smält smör
7 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
Blanda jäst, vatten och socker, låt stå i 5 minuter.
Arbeta sedan in yoghurt, ägg, smör, mjöl och salt till en rätt kladdig deg.
Låt den jäsa i 2 h.
Sätt ugnen på +250 °C.
Forma bullar med hjälp av väloljade händer, lägg bullarna på (gärna en varm) plåt.
Platta till lite lagom. Grädda i c:a 10 minuter.
Man kan också pensla bröden med virlökssmör när de är varma.
Servera burgarna i naanbröd med cole slaw, mängder av koriander och mango chutney. Njut!
PS: Alla recepten är från Davids kokbok, köp den här! Jag har justerat lite på cole slawn. Annars samma lika som hemma hos familjen Batra. Tänk att både få äta som humoreliten OCH makteliten på samma gång. Den ni.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara