0 sött

Perfekta frasvåfflor

Vart så där tvärsugen på våfflor idag så jag började genast googla med sökorden ”världens bästa frasvåfflor” och hittade då det här receptet som jag tänkte testa.

Resultatet vart riktigt bra! Så där frasiga och härliga som man vill ha dom.

Du behöver
4 1/2 dl vetemjöl
3 dl vatten
3 dl mjölk
2 tsk bakpulver
175 g smör
salt

Häll vatten och mjölk i en stor bunke. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke. Vispa i mjölblandningen lite i sänder. Smält smöret. Vispa i smöret på samma sätt som med mjölblandningen. Smaksätt med salt. Låt smeten få svälla en stund. Grädda och njut!Vi har gjort några våfflor här på bloggen genom åren. Kolla in här!
Jag har ett våffeljärn från Åviken som jag tycker är grymt! Hög effekt är ett måste tycker jag.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara