1 bröd

Matiga muffins

Det här med matmuffins är lite nytt för mig. Förvisso har jag gjort kycklingmuffins och nån variant med pulled pork, men de har ju mest varit en boll med kött inlindad i bacon.
Det här är mer som ett bröd med diverse fyllning i. Perfekt att ha med på utflykten.
Nu gjorde jag dom glutenfria, men det behöver ju inte du göra. Ganska mäktiga blir dom också. Två såna här gjorde mig stoppmätt. Goda vart dom iaf så nu kör vi!

Du behöver
3.5 dl glutenfritt basmjöl (eller vanligt vetemjöl om du inte vill göra glutenfria)
1.5 dl grovt glutenfritt mjöl (eller gramhamsmjöl)
0.5 tsk salt
2.5 tsk bakpulver
3 ägg
0.5 dl rapsolja
3.5 dl matlagningsyoghurt

Fyllning
100 gram salladsost eller vanlig feta
100 gram rökt skinka
4 stora soltorkade tomater
ca 35 gram babyspenat

Strimla ost, skinka, tomater och spenat.
Blanda mjölerna, salt och bakpulver i en bunke.
Vispa ihop ägg, olja och yoghurt i en annan bunke och vänd ner i mjölblandningen. Rör ner fyllningen i smeten och klicka sedan ut smeten i muffinsformar. Jag använde mig av en muffinsplåt.
Jag tror jag hade lite för mycket smet i varje form, vilket gjorde att det bara vart 9 stycken. Skulle kunna tänka mig att man kan göra 10-12 stycken av denna mängd smet beroende på hur stora du vill ha dom. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna lite innan du goffar i dig.

Receptet kommer ursprungligen från ”Viktväktarnas bästa 2”.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Susanne Gewert
    1 april, 2016 at 13:56

    Vilket bra tips, låter väldigt gott med såna här matiga muffins 🙂

  • Svara