0 sött

Kladdkaka med kaffekrämigt nöttäcke

Bakade en kladdkaka häromdagen. Det var minsann inte igår jag gjorde en sån.
Den vart riktigt bra om jag får säga det själv! Serverades ur en av mina vintage-plåtburkar – en gammal kaffeburk märkt ”Hakons Luxuskaffe”.

Till kakan
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao

Rör ihop, häll i form och grädda 20 min i 175 grader.
Låt svalna.

Till frostingen
5 dl florsocker
2 dl Cathy’s condensed coffee cream
100 gram rumsvarmt smör
1.5 dl vetemjöl
(lite vatten om du tycker den blir lite för tjock)

Vispa ihop med elvisp. Bred ut över den svalnade kakan.

Garnering
hackade pistagenötter

Strössla över frostingen. Kör in kakan i kylen så den stelnar lite.

Vid serveringen så kan man skära upp små munsbitar. Räcker rätt långt med en liten bit då den är ganska mäktig.

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara