0 grill

Hemmagjord texmexinspirerad kryddblandning

Om man gör sin egen tacokrydda så behöver man inte oroa sig speciellt mycket över konstiga tillsatser såsom jästextrakt, druvsocker eller andra saker som i mitt tycke känns onödiga i just en kryddblandning. Googla lite på valfri kryddblandning så får du se vad de innehåller.Det går ju åt lite mängder av kryddor hemmavid, så jag har börjat köpa de här större plastburkarna med kryddor istället för de små glasburkarna. I alla fall på de kryddor som det går mycket av och som är basen i t ex en rub eller som här en texmex-blandning.

Visst är det praktiskt att köpa en påse färdig kryddblandning och det finns schyssta alternativ utan tillsatser. Men det är väl roligare att blanda sin egen? Lång tid tar det inte heller. 
Nu kör vi.

Du behöver
1 dl lökpulver
1 dl paprikapulver
1 dl spiskummin
2 msk salt
4 tsk svartpeppar
4 msk oregano
1 tsk koriander

Vill man ska man ha i chilipulver också, typ 1-2 tsk eller så. Mina kids gillar inte chili, så jag hoppar den och tar lite på sidan av istället. Gillar du inte koriander så kan du hoppa den.

Blanda alla kryddor väl och förvara i en tätslutande burk.
Nu blir detta en skaplig laddning, så det räcker nog ett tag. Hållbarheten får du avgöra själv genom att lukta och smaka. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara