0 bröd/ frukost

Frukostutmaning dag 7: Frukostfrallor

Grejen med frukostutmaningen var att inte äta samma lika varje dag. Hoppas tidigare inlägg har kunnat bjuda på lite inspiration. Jag känner att jag behöver köra en vecka till sen. Jag måste bara hinna tänka till och ladda om. För det har ju inte lagats gröt eller klassiska amerikanska pannkakor, och ja, det finns mycket mer att bredda sin repertoar med. För hur det än är så gillar jag verkligen, urmycket, alltid: smörgås. Hur gärna jag än vill så skulle jag alltid äta nybakat, men det hinns inte riktigt med. Men, på helgmornar, som denna söndagsmorgon, ja, då skulle en ganska lätt kunna slänga ihop dessa superlätta frallor.

12 frukostfrallor
1 msk balpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
3 dl filmjölk eller som jag gjorde: 2 dl grekisk yoghurt och 1 dl vatten

Sätt ugnen på +250 °C.
Blanda salt, mjöl och bakpulver.
Blanda ihop mjölblandningen med smör och fil/yoghurtblandningen. Det ska bli en kladdig deg.
Dela degen i 12 bitar.
Rulla varje bit till en boll, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till lite.
Mjöla bullarna lätt.
Grädda i c:a 11-13 minuter.
Servera ljumma med smör och marmelad.


Receptet kommer från Lindas Bakskola.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara