0 frukost

Frukostutmaning dag 6: Ägg och tomat (Kina-frukost)

Jag tuffar på med frukostutmaningen. Och det är faktiskt så att jag beger mig mot Singapore, och sen vidare mot Kina, imorgon. Ska bli hur kul som helst! Hoppas givetvis på massa spännande och god mat. Under tidigare resor till Kina har jag ätit denna rätt. Faktiskt både som lunch och frukost. Så eftersom jag också vill att ni ska få en smak av resa bjuder jag på denna idag.

Ägg och tomat till 2 personer: 
3-4 ägg
2 tomater i tärningar
2-4 msk vatten
1 krm salt
olja till stekning
japansk soja till serveringen
ev. lite hackad persilja (kan uteslutas för den som tycker det blir märkligt till frukost, men ger snygg färg till anrättingen samt bra järntillskott).

Rör ihop ägg, vatten och salt.
Häll olja i en upphettad stekpanna.
Häll äggsmeten i stekpannan.
När äggen börjar stelna häller du i tomaterna.
När allt stelnat är det dags att servera. Med eller utan persilja. Med eller utan soja.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara