0 frukost/ plock

Frukostutmaning dag 5: Yoghurt med egen müsli

Utamningen att inte äta samma lika varje dag rullar vidare. Idag blir det egen müsli och yoghurt. Men den funkar precis lika bra till kvarg eller filmjölk. Eller bara att äta den som den är med en fruktsallad till. Här blev det med både yoghurt OCH fruktsallad.

En ladding mëd müsli
500 g sojaflingor (ser ut som små cornflakes)
c:a 1 dl havregyn
c:a 1 dl rågflingor
En näve vardera solrosfrön, linfrön, pumpakärnor
c:a 0,5 dl svarta sesamfrön
En näve hackade pecannötter
En näve hackade hasselnötter
50 g smält smör
3 msk honung
0,5 tsk salt
2 msk farinsocker

Blanda ihop allt i en bunke. Lägg upp på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i 3-minutersintervaller på +250 °C. Var 3:dje minut tar du ut plåten och omfördelar müslin. Rosta totalt 4-5 ggr.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara