0 frukost

Frukostutmaning dag 2: Chiapudding

Frukostutmaningen fortgår. Chiapudding har varit på tapeten i något års tid nu. Har du testat? Vissa gör den  med vaniljpulver, kakao eller jordnötssmör, men jag gillar den naturell, helst gjort på sojamjölk. Precis som linfrön så bildas en vattenlöslig gelé när chiafrön kommer i kontakt med vätska. Fröt är rika på Omega-3, ALA (alpha-liniolic-acid), fiber och protein. De innehåller dessutom en hel del nyttiga mineralämnen såsom fosfor, kalcium och kalium.

Det jag brukar köra är att ta: 2-3 msk chiafrön och 2 dl sojamjölk, ju mer chiafrön desto fastare pudding. Blanda, låt stå i 15 minuter och sen rör jag runt igen och ställer det i kylen över natten. På morgonen har man sen en färdig chiapudding att äta tillsammans med lite nötter, frukt eller bär.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara