0 vego

Vegansk julskinka

Efter att min kollega Ulrik hade skrivit ett recept på julskinka som han hade gjort i sitt utekök så fick vi en fråga om fler gröna recept. Jag hade läst om att många veganer griljerade kålrot som ett alternativ till skinkan på julen. Jag gillar ju verkligen kålrot så jag ville gärna testa det.

Ingredienser
500 gram kålrot
2 msk tomatpuré
2 liter vatten
4 buljongtärningar
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
5 hela kryddnejlikor1 msk Colemans senapspulver
3 msk strösocker
2 msk rivebröd
Lite rapsolja
Ägg

Gör så här
Skala kålroten så att allt det gröna försvinner. Koka sedan kålroten i buljongen med alla kryddor. Jag tyckte att min kålrot var färdig efter ca 1 timme och 20 minuter. Kålroten ska fortfarande ha lite stuns efter kokningen.
Blanda ihop senapspulver, socker och rivebröd. Pensla kålroten med vispat ägg. Griljera på 250 grader i 8-10 minuter. Skvätt på lite rapsolja efter halva tiden.

Njut av den skivade kålroten på en hårdmacka med sötstark senap!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara