0 sött

Saffransfudge

Jag har gör ju nästan bara mammas faster Kerstins fudge så det här året tänkte stofilen testa något nytt. Nämligen saffransfudge. Saffransfudgen görs ju på vit choklad istället för kakaopulver som jag använder till min standardfudge. Den blev väldigt lyckad, men varning för sötchock eftersom vit choklad är så sött.
Kom ihåg att fudge ska kokas på låg värme, så jag brukar räkna med ca 45 minuter – 1 timme i koktid. Rör om under tiden.

Ingredienser
2 1/2 vispgrädde
3 dl socker (eventuellt i mesta laget)
1 paket saffran
80 gram vitchoklad

Gör så här

Koka grädde och socker i en kastrull. Rör om ordentligt. Låt det koka upp under omrörning och sänk sedan värmen och låt fudgen koka i 45-60 minuter eller tills temperaturen når ca 122 grader. Jag tycker att det är lite krångligt med kulprov eftersom att kulprov funkar på ett sådant stort intervall. Kolla på kanten av kastrullen så att kanterna har ”sockrat” och kontrollera att temperaturen är rätt.

Avsluta med att blanda i vit choklad och saffran. Häll upp i en form med bakplåtspapper, ca 10 x 15 cm. Låt svalna.

Njut!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara