0 vego

Portvinskokad rödkål

När jag var i Tyskland en gång så åt jag anka och Blaukraut. Det visade sig att det var kokt rödkål

inte helt olik den vi äter på julen. Undantaget var att det var äpple och kanel i och det var otroligt gott med både sött och syrligt till den ugnsstekta ankan. Jag har ju tyvärr inget recept på detta utan har fått freestyla fritt.

Jag tänker att det är minst lika gott till julskinka och julkorv. Eller varför inte som en ensam del på julbordet om du inte äter skinka?

Ingredienser till en redig sats
0,5 kilo strimlad rödkål
0,5 gul lök
1 litet äpple
3 dl vatten
0,5 dl äppeljuice
3/4 grönsaksbuljongtärning
2 msk svartvinbärsmarmelad
1 msk rödvinsvinäger
1 liten kanelstång
1 lagerblad
1 stjärnanis
2-3 msk portvin

Gör så här
1. Strimla rödkålen fint
2. Hacka löken och äpplet.
3. Häll ner rödkål, lök och äpple i en stor kastrull och ha i vätskan
4. Ha i grönsaksbuljong, rödvinsvinäger, kanelstång, lagerblad och stjärnanis.
5. Låt puttra en stund och blanda i svartvinbärsmarmeladen.
6. Låt det hela puttra i ca en timme utan lock eller tills vätskan är borta.
7. Häll på portvinet och låt puttra i ca 10 minuter.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara