0 sött

Pepparkaksmuffins med philadelphiafrosting

Var på mellandagsrean häromdagen. Du vet kanske själv hur kul det är….framför allt med en fru som älskar att springa i affärer, med en karl (jag) som inte gillar att springa i affärer, plus två trötta och hängiga barn. Joråsåatt…

Slutade iaf med att jag och barnen pustade ut lite på ett café i en galleria, medans mamsen sprang i klädbutiker. Hur som helst, där satt jag och kidsen och mumsade chokladmuffins och festis. Pappsen fick sig en Tomte-latte och en pepparkaksmuffins med philadelphiafrosting. Mycket smarrigt!

Sen när vi kom hem med famnen full av barn och shoppingkassar, tänkte jag att de där muffinsarna måste gå att återskapa, så här är receptet!

Du behöver
3 dl mjöl
1 msk kanel
1 tsk malen ingefära
0.5 tsk malen nejlika
1 tsk bikarbonat
2 ägg
100 gram rumsvarmt smör
2.5 dl farinsocker
ca 2 dl gräddfil (jag drog i en liten burk)

Frosting
25 gram rumsvarmt smör
skalet av en riven lime
ca 200 gram philadelphiaost (typ en ask)
2 dl florsocker

Garnering
lingon

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker. Tillsätt äggen ett och ett. Tillsätt gräddfil. Blanda mjöl och kryddor för sig och rör sedan ned det i smeten.
Grädda i ca 10 minuter.

Låt muffinsen svalna ordentligt innan du monterar frostingen. Garnera med lingon.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara