0 sött

Lakritskola med flingsalt

I morse satt jag och bläddrade lite i en sån där liten receptbroschyr i från Arla. Ibland blir det att man får inspiration från kokböcker, kompisar, andra matbloggar eller som i morse, från en gratisbroschyr man får i mataffärn. Jag tweekade om receptet lite så här kommer min variant.

Du behöver
100 gram smör
2.5 dl muscovadosocker
2 msk ekologiskt lakritspulver från Kung Markatta
3 dl vispgrädde
1 dl ekologiskt råsocker
0.5 dl glykos
1 tsk Fair Trade vaniljsocker
svart hushållsfärg
flingsalt

Smält smör och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning i 3-5 min tills det får en fint brun färg. Tillsätt lakritspulver, råsockret, glykos, vaniljsocker. Låt koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller efter ca 20 minuter. Häll i en form som du klätt med bakplåtspapper. Låt svalna i ca 15 minuter innan du strör på generöst med flingsalt. Låt stelna i rumstemperatur innan du skär upp i bitar.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara