1 sött

Kokostoppar med smak av saffran och apelsin

Receptet räcker till 40-50 små kokostoppar. Tycker du det blir för många? Gör hälften isåfall, men jag lovar – du kommer ångra dig att du inte bakade fler på en gång!

Du behöver
100 gram smör
1 gram saffran
Rivet skal av 1 st apelsin
4 st ägg
3 dl strösocker
400 gram kokos

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och tillsätt det mortlade saffranet tillsammans med det rivna apelsinskalet. Låt svalna. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokosrivet och matfettet. Låt smeten svälla i 10 minuter. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter tills de blir gyllene.

Jag gjorde ett gäng med smak av lakrits också. Byt ut saffranet och apelsinskalet med 3 tsk lakritspulver och lite svart karamellfärg. I övrigt samma som ovan.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Mary
    26 december, 2016 at 23:20

    Bakat, mumsat, njutit!

  • Svara