0 fågel

Kyckling i crock pot med tillbehör

För något år sedan testade jag en crock pot. Vi kom inte helt överens jag och den versionen av crock pot. Men, de verkar ha produktutvecklat och nu fick jag åter igen erbjudande om att testa en crock pot. Tänkte att det kan det väl vara värt! Finessen är att man kan ta ur en insats och brya det som ska tillagas på spisen innan slökokandet drar igång.

Jag beordrade hem en hel kyckling och utlovade söndagsmiddag.

Ingredienser: 
En hel kyckling
Smör eller olja till bryning
Salviablad
Rosmarin
4 vitlöksklyftor
Flingsalt
En skvätt vitt vin
En citron

Började med att ta ur insatsen, ställa den på spisen och sen bryna på kycklingen runt om. Pillade in lite salvia och rosmarin under skinnet samt delade en citron och stoppade upp inne i kycklingen. Ställde tillbaka insatsen i crock poten och la i några krossade vitlöksklyftor och hällde på en skvätt vin.

Sen undrar jag om jag gjorde rätt. Jag kände att jag inte hade all tid i världen, så drog på power step 2. Satte timern på 2,5 h. Jag tror det var för länge. Tror det räcker med 2 h. I alla fall. Medans kycklingen var på väg att bli klar slängde jag ihop lite grönsaker i ugnen:

1 kålrot
4 gula morötter
4 orange morötter
4 lila morötter
2 brockolistånd
2 rödlökar

Skär allt i lagom stora bitar och rosta i ugnen på c.a +225 °C i 20 min. Olja och salt på såklart.

Jag redde av såsen i crock poten lite snabbt med Maizena. Blev en bra söndagsmiddag efter en heldag ute. Ska nog justera tiden lite till. Nästa anrättningen i crock poten blir antingen bröd eller en dessert. Ska leta lite på Pintrest efter inspiration.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara