0 kött

Köttfärssås på vildsvin med buljong

Jag har länge velat göra en köttfärssås utan tomatbas, kokad på buljong. Ombyte förnöjer. Nu hade vi vildsvin hemma och intensiv tomatsmak dränker emellanåt den goda köttsmaken. En god buljong däremot förhöjer smaken av köttet och i detta fall vildsvinet.

Ingredienser (ca 6 portioner)
400 gram vildsvinsfärs
150 gram rimmat sidfläsk
3 stycken färska salsicciakorvar
3 stjälkar bladselleri
1 normalstor gul lök
3 klyftor vitlök
0,5 dl – 1 dl mustigt rödvin
20 basilikablad
5 salviablad
1 kvist rosmarin hel
1 kvist rosmarin, hackad
6 dl köttbuljong (gärna viltfond)
1 lagerblad
3 msk fin olivolja

Gör så här
1. Hacka lök, vitlök, bladselleri, salvia och rosmarin.
2. Fräs lök, vitlök och bladselleri på medelvärme så att de inte får färg.
3. Lägg i rosmarin (hackad och stjälk) och salvia och fräs en stund till.
4. Hacka sidfläsk.
5. Ha i sidfläsk och vildsvinsfärs och fräs en stund till.
6. Snitta salssician och skrapa ner färsen i grytan.
7. Höj värmen så att köttet blir lite brynt.
8. Häll ner vinet och låt det ånga under lock.
9. Späd sedan buljongen allt eftersom tills den är slut.
10. Låt köttfärssåsen puttra i 1 timme tills såsen är tjockflytande.

Servera med tagliatelle, riven morot och rikligt med parmesan!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara