0 fisk

Kokt torsk med skirat smör & pepparrot

Vi hade ju en liten fiskskola för ett par veckor sedan där jag sa att det finns goda alternativ till torsk. Just idag ska vi dock koka just torsk (vi hade faktiskt ett par bitar långa också). När man kokar torsk så är det enklast att du inte väljer torskfiléer. Torsken är så mjäll att det blir svårt att koka den utan att den blir vattnig eller kokar sönder. Här finns det egentligen två alternativ: Det ena är att du väljer att koka hela fisken hel eller skivar den likt en laxkotlett. Den här gången valde jag det senare alternativet.

Ingredienser (6 portioner)
1,2 kilo fisk (Ca 150-200 gram fisk per skaft)
1/2 citron
5 liter vatten
2 morötter
Vitpepparkorn
1 stor gul lök
2 lagerblad
En rejäl knippe persiljestjälkar
Smör
Pepparrot
Kokt potatis
Tomat

Gör så här
1. Be din fiskhandlare att skiva torsken i portionsbitar med benet kvar i mitten
2. Salta torsken på båda sidor och låt ligga i ca 30 minuter så att den drar ihop sig. Då blir den extra fast och fin. Detta gör du även med andra fisksorter.
3. Koka upp vatten, salt, vitpepparkorn, lagerblad, lök morot, persilja och citron (pressa i saften och lägg i hela citronen).
4. När lagen har kokat ihop i ca 15 minuter lägger du ner fiskbitarna. När lagen nästan har kokat upp igen, drar du kastrullen åt sidan och låter fisken bli klar. Detta brukar ta knappa 10 minuter.
5. Koka potatis, skira smöret och riv pepparroten.

Servera direkt! Enkelt och gott!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara