0 fågel/ grill

Grillad kycklingfilé med ost- och cremefraichefyllda potatishalvor

Igår kväll lagade jag grillad kycklingfilé med ost- och cremefraichefyllda potatishalvor till middag. Mycket uppskattat av hela familjen!

Till fyra portioner

500 gram kycklingfilé
flytande margarin

8 stora potatisar
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
salt och peppar

2 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 msk lönnsirap

Kör potatisarna (oskalade, odelade) i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter.
Koka ihop ingredienserna till såsen och låt puttra i 10 minuter. Den här blir rätt blaskig och tunn skysås så vill du ha den lite tjockare får du reda av den.
Dela kycklingfiléerna på längden, dvs klyv dem i tunnare bitar. Det gjorde jag mest för att det skulle gå fortare att steka dem i grillpannan än med tjocka filéer.

Dela potatisarna och gröp ur innanmätet ur skalet. Lämna lite i kanten så du får en skålformad potatis. Blanda ihop creme fraiche och ost, smaka av med salt och peppar. Blanda i potatisurskrapet och rör om. Fyll potatishalvorna med röran och gratinera i ugnen 10-15 minuter tills de fått fin färg.

Servera potatishalvorna med kycklingfilé, skysås och en sallad.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara