0 sött

Chokladtårta med jordgubbar

Stötte på den här godingen i mitt mediaflöde och tänkte att ”den här måste jag bara prova”. Och tur var väl det, för hur smarrigt var inte det här? Riktigt bra. Och du behöver inte köra nått i ugnen eller så. Jätteenkelt!

Du behöver 
Till bottnen
ca 330 gram Oreo cookies.
110 gram smör, smält

Till chokladfyllningen
200 gram mjölkchoklad
100 gram mörk choklad
200 ml vispgrädde

Till toppingen
ca 300 gram färska jordgubbar
hackade nötter (jag använde hasselnötter)

Kör kakorna i matberedaren tills det blir bara smulor. Smält smöret och häll ner. Kör ihop kaksmulet och smöret. Ta en tart-form (långsmal pajform) och tryck ner kakdegen däri. Ställ i frysen en stund.

Värm vispgrädden i en kastrull. Det ska inte koka eller sjuda, bara värmas på lite.
Grovhacka chokladen och häll i en bunke. Häll på den varma grädden och låt stå ett par minuter. Rör om med en slickepott tills all choklad har löst upp sig i den varma grädden.

Ta fram pajskalet ur frysen och häll i chokladganachen. Toppa med jordgubbshalvor och hackade nötter. Ställ svalt några timmar (eller över natten).

Fantastiskt gott! Men supermäktig…en liten bit räcker långt.

Originalet hittar du här.

Tips från coachen: jag kan tänka mig att dra ner på mängden smör då jag tyckte själva degen vart lite lös. Ifs hårdnar den snabbt i frysen, men man kan ju prova att dutta i lite smör vartefter man rör om tills konsistensen känns rätt.
Svårt med färska jordgubbar så är på höstkanten. Torde funka minst lika bra med nått annat, t ex blåbär.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara