0 grill/ kött

Buffelburgare

Fick nys om att Ängsholmens gårdsmejeri skulle sälja några köttlådor buffelkött då de skulle ta bort två bufflar ur flocken. Buffelkött lät ju onekligen lite spännande så jag var ju bara tvungen att beställa en låda om 10 kg kött för att prova.
Kött från vattenbuffel är ganska mycket mörkare/rödare än nötkött och smakar ”mer” på nått sätt. I min låda var det 5 kg färs och 5 kg styckdetaljer. Styckdetaljerna skulle möra nån vecka till i kylen så jag börjar min buffelkötts-resa med 1 kg färs.
Av färsen gjorde jag hamburgare.

Jag formade 200-gramsbollar av färsen. Inga andra saker tillsattes. Inget ägg, inget ströbröd (då blir det ju pannbiff), inga kryddor i färsen. Salt och peppar tillfördes på utsidan av burgarna när jag grillade dem.
Burgarna grillades på grillen med direkt grillmetod, dvs med burgarna direkt ovanför glöden. Bollarna plattades ut med stekspaden och grillades en stund på respektive sida med lite salt och peppar. Vill man kan man addera på lite ost också. Jag använde lite Pepperjack Cheese för lite extra drag.

 

Sådär, kanske inte världens snyggaste burgare, men den var annorlunda i smaken jämfört med vanligt nötkött. Buffelkött är mörkare och smakar ”mer” som sagt. Svårt att beskriva, du får prova själv!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara