0 sött

Brödpudding i slökokare med romglasyr

Det måste ju finnas mer än hel kyckling at laga i en slökokare tänkte jag. Japp, det går att baka i den! Hittade en kaka via Pintrest som lät god: bread pudding. Brödpudding. Kändes lite lagom julig och väldigt brittisk på något vis. Kan meddela att romglasyren var det som lyfte kakan till oanade höjder. Om än till något mastiga höjder. Jag är övertygad om att det går utmärkt att göra kakan i vanlig ugn med. Gissar då på c:a 25 minuter i +175°C. Vild gissning.

Kakan
3 ägg
1 dl farinsocker
0,5 tsk finmalen muskot
2 tsk kanel
2 dl grädde
2 dl mjölk
1,5 tsk vanilsocker/vaniljpulver/vaniljessens
0,5 dl smält smör
1 dl russin
1 dl hackade pecannötter
C:a 20 skivor vitt bröd

Rör ihop ägg. socker, kanel och muskot. Rör sedan i mjölk, grädde, vanilj och smör.
Dela brödet i mindre bitar och blötlägg i smeten. Lägg bitarna i din smörade slökokare.
Se till att fördela ut russin och hackade nötter bland brödbitarna.
Sätt slökokaren på låg effekt och låt stå i två timmar. Låt kakan stå i 30 minuter till sen utan värme.
Gör under tiden den gudomligt goda romglasyren.

Romglasyr
0,75 dl grädde
2 dl socker
1 dl smält smör
2 msk rom

Låt alltihop koka ihop lite snabbt. Skeda över lite på kakan och servera resten till. Kan tänka mig att en klick grädde till det hela också skulle kunna sitta fint.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara