0 kött

Blåmusslor med smak av Thailand

Musslor har jag lärt mig äta på äldre dar, kanske mest tack vare min fru. Varenda gång jag varit i Belgien så har mina kamrater alltid slevat i sig musslor i tid och otid. Själv har jag snöat in på Stoofvlees.

I den här varianten får de belgiska musslorna en fläkt av Thailand. Koriander är lite speciell krydda tycker jag. Either you hate it or love it. Jag står och velar lite fram och tillbaka. Ibland tycker jag det smakar tvål och andra gånger tycker jag det passar alldeles utmärkt. Som i det här receptet.

Ska du ha musslor som förrätt så räcker 1 kg musslor. Ska du ha det som varmrätt skulle jag nog dubbla receptet.

Du behöver
2 msk smör
1 msk riven färsk ingefära
3 klyftor vitlök
1 röd chilipeppar
1 kilo blåmusslor med skal
1 dl kokosmjölk
2 msk soja
1 lime
1 kruka färsk koriander

Rengör och skölj av musslorna. Om musslan är skadad i skalet så släng den.

Hetta upp smöret i en stor kastrull. Lägg i den rivna ingefäran, finhackade chillin och pressade vitlöken och fräs ett par minuter. Tillsätt musslorna och häll på två-tre dl vatten. Lägg på locket och koka på hög värme i fyra-fem minuter tills musslorna öppnat sig. Ta upp musslorna med hålslev och lägg i en stor skål. Tillsätt kokosmjölken och soja i kastrullen och koka ner några minuter. Häll såsen över musslorna, pressa över lime och toppa med finhackad koriander.

Receptet kommer ursprungligen från ”Smart skräpmat med Amir och Viktväktarna”. Köp den, den är riktigt bra kokbok även om man inte är Viktväktare!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara