0 kött

Spaghetti Carbonara

I den ständiga kampen att hitta nya och goda recept som även barnen gillar har turen kommit till Spaghetti Carbonara. Jag bestämde mig för att göra den italienska varianten utan grädde (som man själv har ätit under uppväxten). En riktig fattigrätt med ägg, sidfläsk, pasta och två typer av ost. Det visade sig vara en riktig succé för både vuxna och barn!

4 portioner
500 gram spaghetti av lite finare sort
250 gram rimmat sidfläsk
4 vispade ägg
2 hela vitlökar
Smör
1 dl riven Parmigiano-Reggiano
0,5 dl Pecorino eller annan hård getost (jag tog Manchego)
Salt & svartpeppar

1. Koka pastan i lättsaltat vatten.
2. Hacka sidfläsket och skala vitlökarna.
3. Fräs sidfläsket och vitlökarna i en klick smör i ca 7 minuter.
4. Kasta bort vitlökarna och vispa äggen.
5. Häll av vattnet på pastan och vänd ner den i stekpannan med sidfläsket.
6. Häll över de vispade äggen.
7. Lägg upp allt på ett stort serveringsfat och strö över osten och ta några varv med svartpepparkvarnen.

Servera med en grönsallad.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara