0 sött

Raw food – lakritsbollar

I måndags drabbades jag av bak- och matlagningsabstinens. Efter en vecka i Boston fanns ett visst uppdämt behov av att fixa i köket. Så jag bakade surdegsbröd, gjorde dessa rawfoodbollar, preppade en kombucha samt hann laga panikmatsmiddag (som blev grym).

Två saker om rawfoodbollarna: använd så mjuka dadlar som möjligt, mina var torra så jag blötlade dem lite samt fick addera lite vatten för att få ihop dem. Den andra: de ser ut som älgbajs när man fotar dem, men de smakar fint. Receptet har jag lånat från Caroline med Älska att baka.Tack tack!

Jo, och dagens andra tack går till Rekoboxen som bjussade på fantastiskt gott rålakristpulver. Kan varmt rekommendera detta från Urtekram.

150 g mandelmjöl eller hasselnötsmjöl, eller blanda
10 dadlar, urkärnade
1 msk kakao
1,5 msk kokosolja
2-3 tsk lakritspulver plus lite till att rulla dom i
ev lite, lite vatten ifall du inte får till konsistensen

Mixa ihop mjölet med urkärnade dadlarna, kakaon, kokosoljan och lakritspulvret.
Mixa tills det blir som en jämn smet.
Rulla till bollar och rulla i lakritspulver.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara