0 bröd

Pão de Queijo

Såg ett klipp på YouTube om nått slags bröd från Brasilien som man gör i en mixer med nån ost och sen kör i ugnen 15 minuter. Receptet är amerikanifierat och har du ett cups-mått hemma är det klockers, annars får du räkna om till dl. Låter som ett roligt experiment tycker jag så det är bara att ta fram mixern för nu kör vi!

Du behöver
1 st ägg
1 cup (2.36 dl) mjölk
0.5 cup (1.18 dl) vegetabilisk olja. Jag tog jordnötsolja
100 gram riven mozzarella. Originalreceptet säger pecorino eller parmesan.
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1.5 cups (3.5 dl) glutenfri mjölmix. Originalreceptet säger tapiokamjöl men det hade jag inte hemma.

Kör i ägg, mjölk, olja och ost. Mixa.
Häll i bakpulver och salt. Mixa
Blanda i mjölet lite i taget. Yes you guessed it, mixa.
Nu börjar det gå lite trögt i mixern kanske.
Olja in en muffinspanna och häll smeten i formarna.
Skjuts in i ugnen på ca 200 grader i 15 minuter tills bullarna rest sig och fått lite färg.
Ät och njut!

Jag gjorde en batch till direkt efter och använde vanligt vetemjöl och det funkar också.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara