0 sött

Monster cupecakes

Halloween stårför dörren. Korvungen säger att han ska vara pumpa i år. Själv fyndade jag lite grejer på en loppis i somras som får duga till min utstyrsel. Check. Däremot så behövs det lite kakor och sött också. Så satte igång med några cupcakes igår.

Jag har dekorerat dem med en cream cheese-frosting. De med spindlar på har jag dessutom först spritsat med kristyr i två cirklar och sen dragit med en kniv inåt för att få till en ’spindelnätskänsla’, sen doppade jag dem i strösocker och toppade med en plastspindel. Monstrena dekorerade jag med lite blandat smågodis. Googla på ’Halloween + kakor’ och du får upp många fina idéer. Den ena mer kreativ än den andra. Spindel-cupcakes hittade jag hos Bakerella, det är kvinnan som i stort sett uppfann cakepopsen. Kolla in där för fina idéer. I alla fall, till 12 större cupcakes eller 27 små behöver du följande:

Ingredienser

 3 st ägg
 2,5 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
 50 g smör
 1 dl gräddfil/fet youghurt/crème fraishe
 2 msk kallt kaffe eller annan smaksättning
 3,5 dl vetemjöl
 2 tsk bakpulver
 4 msk kakao av god kvalitet
 1 krm salt
 100 g mörk choklad

 1.  Sätt ugnen på +175 °C.
 2.  Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och  pösigt.
 3.  Smält smör, häll i gräddfil/fet youghurt/crème fraishe och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
 4.  Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
 5.  Smält chokladen. Blanda ner den i smeten.
 6.  Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
 7.  Grädda dina cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g  cream cheese
Några droppar valfri karamellfärg

Vispa ihop rumsvarmt smör med resten av ingredienserna. Färga efter tycke och smak.

Kristyr
Florsocker och vatten
  
Dekorera efter humör och bjud kollegor, busande barn eller fina grannar på fika!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara