0 sött

Hasselbacksäpplen med kolaglass

I mitt flöde på sociala medier så är det en hel del mat som du kanske förstår. Roligt är det också när folk tipsar om olika saker som jag givetvis måste testa. Den här gången fick jag tag i en bild som såg så smarrig ut – hasselbacksäpplen med glass. Sagt och gjort, bara att gå ut i köket och förlora sig en stund.

Du behöver
2 st äpplen
4 msk farinsocker
1 tsk kanel
lite neutral olja
lite salt
3 msk smält smör
2 msk havregryn

Skala och kärna ur äpplena. Dela dem mittitu så du har fyra st halvor. Smör en ugnsfast form med lite neutral olja. Ta äppelhalvorna och snitta dem över ryggen, men inte ända igenom. Ungefär som när du gör hasselbackspotatis alltså. Lägg halvorna med snittytan nedåt i formen.

Blanda ihop hälften av smöret med hälften av sockret och hälften av kanelen. Pensla över äppelhalvorna, dra på folie över formen och ställ in i en varm ugn (200 grader) i ca 40 minuter. Dra av folien och kör 10 minuter till. Ta ur formen och låt svalna lite. Dra på grill på ugnen. Blanda smöret, sockret, saltet och havregryn till en liten sörja. Fördela gegget över äpplena och skjutsa in i ugnen igen. Kör ca 10 min tills det fått lite färg. Servera genast med en kula glass.
Svårt med presentationen när äpplet är varmt och glasskulan är kall….skynda servera!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara