0 kött

Fläskfilé med ris och fruktsås

Det var varken själva fläskfilén eller riset som jag tyckte var speciellt intressant med det här receptet när frugan föreslog vad vi skulle äta till middag häromdagen. Vi har en matsedel för varje vecka och handlar därefter in grejerna till matsedeln. Valet denna afton stog mellan nån form av kyckling och den här fläskfilén. Jag läste receptet och tyckte att det lät lite spännande. Den här tar vi sa polisen!

Du behöver
500 gram fläskfilé
2 st äpplen
smör att steka i
ris
1 st rödlök
1 tsk currypasta
1 st banan
lite olja
salt och peppar
1 dl köttbuljong
1 dl matlagningsgrädde

Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur äpplena och skär klyftor. Salta och peppra köttet. Bryn fläskfilébiten (hel) i smöret tillsammans med äppelbitarna. Lägg äppelbitarna åt sidan när de blivit fina och mjuka. Lägg köttet i en ugnsform och ställ in i ugnen. Stek i ugnen till 70 graders innertemperatur. Ta ut ur ugnen och låt köttet vila en stund.

Koka riset enligt instruktionen på påsen eller strunta i det och gör så här: häll 3 dl sköljt ris i din riskokare. Toppa upp med 5 dl vatten och tryck på ”cook”. Riset blir klart av sig självt och du behöver inte passa nån kastrull på spisen. I löööv my rice cooker!

Häll lite olja i en liten kastrull. Hacka löken fint. Häll ner löken i den heta oljan och fräs den mjuk. Tillsätt skivad banan och currypasta. Vill du ha mer drag i såsen kan du addera 2 tsk currypasta. Nu gillar inte våra barn speciellt stark mat så vi nöjde oss med en tsk. Rör hela tiden och tillsätt sedan buljongen. Låt puttra 3-4 minuter, häll på grädden och puttra en stund till. Mixa med stavmixer eller vanlig mixer tills den är slät och fin.

Skär upp köttet i tunna skivor och servera genast!

Detta recept kommer ursprungligen från Viktväktarna.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara