0 sött

En riktigt ruskig Halloween-tårta

Vi kör en liten repris på den här äckligt blodiga hjärntårtan jag gjorde till förra Halloween. Inte så svår att göra som man kan tro. Det blir en hit på vilket zombie-party som helst! Bon appetit!


Halloween stundar inom kort och vad passar då bättre än att servera lite färsk hjärna till Halloween-kalaset? Nä precis, INGET går upp mot färsk människohjärna. Mmmm…

Eller ja, den här är ju ett bakverk, inte äkta människohjärna men det har väl den uppmärksamma läsaren redan förstått. Förklara det för dina barn också innan nån förskolefröken ringer polisen när hon får höra vad barnen fick äta i helgen…

Jag har nog aldrig bakat nått med så ohemult mycket socker i någonsin, men nångång ska väl vara den första att smaka hjä…baka med stora mängder socker!

Så vad behöver man för att baka detta mästerverk?

Sockerkaksbotten
2 ägg
2 dl strösocker
50 gram mjukt smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt smör och mjölk. Blanda alla torra ingredienser och veva ner i smeten. Smöra och ströa en springform och häll i smeten.
Skjuts in i ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.
Låt kakan svalna en stund innan du lossar formen. Forma till kakan till en hjärnform.
Dela på kakan så du får två bottnar.

Smörkräm
200 gram smör
200 gram hallon
3 dl florsocker

Vispa ihop allt till en smidig gegga. Bred på bottnen av kakan. Lägg på locket och spackla resten utanpå din hjärnformade sockerkaka.

Hjärnbarken
En stor påse stora marshmallows
Några stänk vatten
En droppe röd karamellfärg
2 st paket (!) florsocker

Ta halva påsen med marshmallows i en bunke och stänk på lite lite vatten. Micra 30 sekunder tills de börjar smälta. Häll i ett halvt paket florsocker och rör om ordentligt. När massan börjar forma sig, häll upp alltihopa på ett florsockerbestrött arbetsbord. Knåda degen ordentligt och tillför mer florsocker. Tillsätt en droppe röd karamellfärg och knåda vidare. Massera på tills degen börjar få lagom konsistens och färgen är ljusrosa. Tänk modellera. Knåda långa korvar som du ringlar i hjärnbarksformat mönster (googla en bild på en hjärna).

Hjärnblodet
200 gram hallon
3-4 msk vatten
50 gram glykos
50 gram socker
1-2 msk potatismjöl (hoppar du över denna blir såsen lite blaskigare)

Värm ihop alla ingredienser i en kastrull på spisen. Sila av fröna och häll halloncoulisen som du precis gjort på en såsdespenserflaska. Applicera sås…blodet över hjärnan.

Servera kakan till hungriga små och stora spöken, zombies och andra monster! BUUUU!!!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara