0 sött

Yoghurtglass med hallon, passionsfrukt och nektarin

Jag tillbringade en vecka utanför Falkenberg i somras. Underbart på alla sätt! Vet ni vad som ligger nära Falkenberg? Jo, Ullared. Hann med två besök till och med. Skäms nästan för att säga det. Men men, nu var det ju så. Hittade mycket bra saker. Bland annat Jonas Crambys bok Tex Mex på riktigt. Vilken bok, kul skriven och snygga bilder. I den fann jag ett recept på glass som jag bara var tvungen att prova. Av två anledningar. Den första var att det lät och såg mycket gott ut. Den andra, eftersom jag hade städat köksskåpen så hade jag lokaliserat de förlorade glasspinneformarna. Hurra! Nu när både det perfekta receptet OCH glassformarna var inom räckhåll var det bara att köra! Kom på en tredje anledning med: ingen glassmaskin behövs!

Till c:a 10 glassar
1,5 dl vatten
1,5 dl socker
3,5 dl grekisk yoghurt
2 msk honung
4 dl hallon och nektarin i bitar
1 passionsfrukt

Koka ihop vatten och socker tills sockret har löst sig. Låt blandningen svalna. Mixa ihop yoghurt, sockerlag och honung. Lägg i hallon, nektarin och innanmätet från passionsfrukten. Häll upp i glassformar och låt de små godingarna frysa på några timmar.

Du kan följa Jonas Cramby här.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara