0 fågel/ grill

Riktigt goda kycklingvingar!

Frugan kom hem med den här kokboken till mig en dag: Smart Skräpmat av och med Amir från Sveriges mästerkock skriven tillsammans med Viktväktarna. Där i fanns det ett recept på colaglaze’ade kycklingvingar som jag tyckte såg himla fint ut. Det måste vi prova!
Boken innehåller även andra smarriga grejer som är lite omgjorda för att vara lite kalorisnålare.
Min variant på de här kyckingvingarna får du här. Jag gjorde dom på grillen, men man kan säkert lika bra köra dom i ugnen.

Du behöver
0.5 liter Coca-cola. Den med socker i.
3 st hönsbuljongtärningar
1 tsk chilipulver
1 msk malen koriander
1 msk malen spiskummin
salt och peppar
1 st påse frysta kycklingvingar

Gör så här
Ta en ugnsform och lägg i de tinade kycklingvingarna. Mosa buljongtärningarna och blanda dem med alla kryddorna. Massera in kycklingvingarna med kryddblandningen. Häll på colan. Ställ på grillen. Grillen har jag förberett med briketterna åt två sidor, dvs inga briketter i mitten. Nästa gång jag gör det här ska jag bara ha briketter på ena sidan då det blir för lite plats i mitten för alla kycklingvingar annars.
Ställ formen med kycklingarna på grillen som sagt, på med locket och justera ventilerna till lagom drag. Nu kommer kycklingvingarna att kokas i cola- och kryddblandningen tills köttet nästan faller av benen. Det tar 1-1.5 timme.
Sedan flyttar du formen direkt över de glödande briketterna. Detta för att koka ner (reducera) vätskan till ett mer koncentrerat glaze. Vingarna lägger du på gallret och fräser på lite färg på dem. Under tiden penslar du med cola-krydd-vätskan.
Servera direkt.

Till detta serverade jag glutenfritt couscous, en enkel sallad och en chilimayo löst baserad på Shake Shake-dressingen men utan gurka och mer chili.
Smaklig spis!

 

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara